Programajánlatunk

Kirándulás...

...a Balatonra

Kirándulás a Balatonra

Közép-Európa legnagyobb tava.

A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásversenyt.


...Mosonmagyaróvárra

Kirándulás Mosonmagyaróvárra

Mosonmagyaróvár az ezer éves múlt örökségének őrzője, vendégszerető. Szereti az idegent, büszkén kalauzolja, sétára invitálja Moson és Magyaróvár történelmi belvárosába, a Várba, kiviszi a Gyásztérre, föltárja sebeit, a Mosoni-Duna és a Lajta bebarangolására invitálja.


...Sopronba

Kirándulás Sopronba

Sopron a múzeumok városa – múzeumváros. Mennyire találó ez a megállapítás! A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-elő bukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét.


Nagycenki Múzeumvasút és lovarda megtekintése

Nagycenki Múzeumvasút és lovarda megtekintése

Egy különleges fejezete nyílt meg a magyar kisvasút történetnek a Nagycenki Múzeumvasúttal. Az 1970-es években már javában zajlott Nagycenken a Széchenyi-család kastélyának a felújítása. A helyi vezetőség számára gondot jelentett, hogy hogyan fog eljutni a turista a nagyvasúti állomástól a kastélyig. Ekkor jött az ötlet, hogy a problémát egy kisvasúttal oldják meg. Az építés 1970 nyarán kezdődött meg.


...a Fertődi kastélyhoz

Kirándulás a Fertődi kastélyhoz

A kastély 1768-1790 között élte fénykorát. 1773-ban Mária Terézia Eszterházára látogatott, amelyről Sarródi Dallos Márton "Eszterházi várnak és ahoz tartozandó nevezetesebb helyeinek rövid leírása..." című művében írt. Eszterháza e kor kultúrális életében rendkívüli szerepet játszott.
Európában számos francia, angol, német nyelvi leírás jelent meg Eszterházáról az "Eszterházi vigasságokról". Az ország első két állandó színháza is az Esterházy család rezidenciáján épült.


...a szomszédos Ausztriába

Kirándulás a szomszédos Ausztriába

Ausztria városai varázslatos építészettel csábítanak felfedezőtúrára – a kínálat gótikától a reneszánszon, barokkon és szecesszión át egészen a posztmodernig terjed. Izgalmas kulturális események történelmi kulisszával, hangulatos bevásárlással egybekötött séták, valamint kulináris csábításokkal teli órák a konyhából és borospincéből származó finomságoknak köszönhetően.


...Szlovákiába, Pozsonyba

Kirándulás Szlovákiába, Pozsonyba

Akit érdekel a történelem, annak biztos vannak emlékei a Pozsonyi várról, mely a Duna felőli oldal látható ezen a fényképen. Kívülről nem feltétlenül látszik, hogy udvara rendkívül gondozott és kellemes, ráadásul ingyen megtekinthető. Kellemes kis sétát tehetünk így a belvárostól csupán néhány száz méterre található vár területén. A túlvégén még a Szlovák parlament épületét is láthatjuk, de a Duna látványa az UFO étteremmel is megcsodálható innen.


 

1  |  2  |  3
 

Fizessen bankkártyával!

Fizessen bankkártyával

Megközelítés

Magyarország fővárosától, Budapesttől 120 km-re a szigetköz bejáratánál, Győrtől 6 km-re az 1-es főúton Hegyeshalom felé található Abda.
Tovább >>Nagyobb térképre váltás

Kövess minket!

facebook twitter

Galéria

Főoldal | Rólunk | Házirend | Áraink | Albérlet | Wellness ajánlatunk | Szállásfoglalás | Galéria | Kapcsolat